روایت حوزه

از طلبگی تا دندان‌پزشکی| روایت زندگی مؤسس حسینیۀ اهل بیت کی‌اف

از طلبگی تا دندان‌پزشکی| روایت زندگی مؤسس حسینیۀ اهل بیت کی‌اف
- اندازه متن +

حجت‌الاسلام صابونچی دانش‌آموختۀ حوزۀ علمیۀ قم و فارغ‌التحصیل دانشگاه کی‌اف اوکراین است. از همان زمانی که در حوزه درس می‌خواند حس می‌کرد این میزان تحصیلات برایش کافی نیست و یک طلبه باید علوم دیگری هم بیاموزد.

دو بار استخاره کردم و اوکراین انتخاب شد

برای تحصیل تصمیم گرفت به خارج از کشور برود. میان رفتن به مسکو یا کی‌یف مردد بود. دو بار استخاره کرد تا سرانجام اوکراین انتخاب شد. به پزشکی عمومی یا جراحی علاقه داشت اما زمانی که پا را بر پلۀ اول دانشکده گذاشت حس که باید دندانپزشکی بخواند! همین کار را هم کرد و اکنون یک دندانپزشک موفق است. او تاکنون بیش از 5000 بیمار را تیمار کرده است.

او می‌گوید: یکی از سخت‌ترین کارها هنگام تحصیل در اوکراین،‌ یادگیری زبان روسی بود. برای همین آن زمان که به این کشور وارد شدم تصمیم به بازگشت داشتم. با برادرم تماس گرفتم و گفتم می‌خواهم برگردم. ایشان توصیه کرد یک هفته‌ای بمانم؛ این یک هفته حال 21 سال شده است!
با حضور در مجلسی که خوشایندش نبود و آشنایی با پیرمردی اوکراینی، نخستین جرقۀ روضه‌خوانی و فعالیت مذهبی‌اش زده می‌شود. سپس در یک مجلس ختم شرکت کرده و با سیل علاقه‌مندان به روضۀ اهل‌بیت(علیه‌السلام) و مسلمانان مواجه می‌شود.

مشکلات مردم را حل و فصل می‌کند

حجت‌الاسلام سید احمد صابونچی، مؤسس حسینیه اهل بیت(علیه‌السلام) کی‌یف است. او بیان می‌کند که در این حسینیه هم به روضۀ آقا اباعبدالله(علیه‌السلام) می‌پردازد و هم مشکلات مردم را حل و فصل می‌کند. هم شهادتین را برای مستبصرین جاری می‌کند و هم خطبۀ عقد مسلمانان را می‌خواند.
او می‌گوید یکی از اتاق‌های حسینیه را به اتاق عقد تبدیل کرده است. خطبۀ دختر و پسرهایی که مسلمان می‌شوند را در این اتاق قرائت می‌شود. همسر حجت‌الاسلام صابونچی، اوکراینی و از خانواده‌های مشهور است. برای ازدواج با این خانم، مادرش به اوکراین آمده و خواستگاری کرده است. البته چهار سال از زمان آشنایی تا ازدواجشان به طول انجامیده تا همسرش به میل و رغبت خود مسلمان شده است. مهریۀ همسر حجت‌الاسلام صابونچی 5 سکۀ بهار آزادی و آینه و شمعدان است.

صابونچی: تمام موفقیتم از سیدالشهداست

وی تمام موفقیتش را از امام حسین(علیه‌السلام) دارد و می‌گوید که شب‌های محرم هفتصد تا هشتصد نفر را در حسینیه نذری می‌دهند. شام غریبان نیز در خیابان نماز می‌خوانند. ضمن اینکه وقتی دستۀ عزاداری در خیابان‌های کی‌یف راه‌ می‌افتد، تعداد عزاداران 10 برابر می‌شود و حدود هفت هزار نفر را در بر می‌گیرد!

اوکراین 3 میلیون مسلمان دارد

حجت‌الاسلام صابونچی اوقات فراغت به همراه خانواده از شهر دور می‌شود و به ماهی‌گیری می‌پردازند. اوکراین سه میلیون مسلمان دارد که از میان آنها 250 هزار نفر شیعه هستند. بیشتر شیعیان در کی‌یف و اطراف آن زندگی می‌کنند و شامل آذری‌ها، افغان‌ها، تاتارها و … هستند.
حجت‌الاسلام صابونچی مهم‌ترین آرزوی خود را احداث نخستین مسجد شیعیان در اوکراین می‌داند و دراین باره می‌گوید: زمین مسجد را خریده‌ایم، 30 هزار دلار هم پرداخت کرده‌ایم تا نقشۀ آن تهیه شده است. اما بنیۀ مالی ما کفاف ساخت بنا را نمی‌دهد. امیدوارم  بتوانیم این طرح را پیش ببریم.

او می‌گوید: دو سال پیش در قم با آقای حجت‌الاسلام احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حاج آقای مسجدجامعی و الویری در جایی بودیم. ایشان مرا عضو هیئت رئیسۀ دانشگاه شیعه‌شناسی کردند. من هم گفتم که در این راستا سوادی ندارم اما اصرار کردند. خلاصه دربارۀ امام حسین(علیه‌السلام) و زیارت عاشورا هم برایشان گفتم.
حاج آقای احمدی خیلی متأثر شدند. آخر هم گفتند که برای ما دعا کنید. من عضو هیئت رئیسه هستم. هیچ وقت هم فرصت نمی‌کنم به اینجا بیایم. در حال حاضر هم برای همایش سبط‌النبی(علیه‌السلام) توانسته‌ام به ایران بیایم.

درباره نویسنده

تقی همدانی

نظر شما در مورد این مطلب چیه؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *