حدیث سرو در نبرد با عرفانهای کاذب

سری مستندهای «حدیث سرو» با موضوع زندگینامۀ علما به کارگردانانی جلیل سامان و عبدالرسول گلبن تولید شده است. تحقیق و تولید آن از سال ۱۳۸۲ ه.ش در معاونت سیما آغاز شد. مجموعۀ حدیث سرو در سال ۱۳۹۰ بهعنوان فیلم منتخب بخش مستند جشنوارۀ تلویزیونی جامجم انتخاب شده است.
آیات عظام سید علی قاضی طباطبایی، سید محمدحسین طباطبائی، سید شهابالدین مرعشی نجفی، محمدعلی شاهآبادی، سید جمالالدین گلپایگانی از جمله الگوهای عملیای هستند که این مجموعه به روایت زندگی ایشان پرداخته است.
شناخت علمای سلف عامل حرکت طلاب
شناخت و تفکر در مورد علمای سلف، میتواند محرک هر شخصی به خصوص طلاب باشد. به علاوه از راههای مناسبی به منظور روایت زی طلبگی برای جامعه بوده و حوزۀ علمیه را از پنجرهای دیگر بازنمایی میکند. مجموعۀ مستند «حدیث سرو» قصد دارد تا جای خالی این نوع معانی و مفاهیم را در سیما در قالب مستند و با زبان هنر پر کند.
در واقع به هنگام تماشای این اثر، شما با مستندی بازسازی شده مواجه هستید که با استفاده از عکس، فیلم و سند زندگی و مراحل سیر و سلوک علمای اخلاق را از زبان خانواده، نزدیکان و شاگردان آنها بیان میکند. دشواری اینگونه مستندها به لحاظ تهیۀ گفتگوهایی بوده که باید در حد و شأن این عرفای جلیلالقدر باشد.

حساسیتهای روایت زندگینامۀ عالمان در مستند حدیث سرو
از طرفی راوی باید در بازنمایی تفکرات ایشان به خصوص در نقاط تنازع کمال حساسیت و دقت را خرج کند. از این نقاط مهم میتواند به روایت زندگی آیتالله خویی، سیدعلی قاضی، آیتالله بهجت اشاره کرد. اگر چه در سالهای گذشته تلاشهایی برای معرفی این بزرگان صورت گرفته است.
در ابتدای دهۀ هشتاد با تغییر مدیریت شبکۀ چهار و شروع مباحث عرفانهای کاذب و محفلهای عرفانی، طرح معرفی علمای عرفان و اخلاق و در مراحل بعد طرح معرفی علمای فقه و اخلاق در قسمت طرح و برنامۀ معاونت سیما تصویب و با نام مجموعۀ تلویزیونی مستند «حدیث سرو» اجرا شد.
این مجموعه پس از تولید، چندینبار از شبکههای فارسیزبان تلویزیون ایران پخش شده است. حدیث سرو در سال ۱۳۹۹ ه.ش نیز با دوبلۀ عربی به نام «الاوتاد» از شبکۀ الکوثر پخش گردید.
نظر شما در مورد این مطلب چیه؟
ارسال دیدگاه